Sensors, Electronics and Prototyping

Continuous drift in Yaw Euler

Welcome to Redshift Labs Forums UM7 Product Support Continuous drift in Yaw Euler

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #1022
    Michael
    Guest

    Hello all,

    I am just drying to validate the UM& by doing a stationary data collection test. However in the configuration linked below

    View post on imgur.com

    I keep getting this saw tooth wave output

    View post on imgur.com

    Has anyone seen this before/ know any way to fix this problem?

    #1028
    es
    Guest

    This is most likely a magnetic calibration issue. Here are some steps you can try:
    1.Perform the magnetic calibration using the CHR Serial Interface tool
    2.Zero the gyros (CHR Serial Tool command)
    3.Set the magnetic reference (command)
    4.Relocate the UM7 to an area at least several feet away from anything steel or electronic. Sometimes even small stainless steel parts and screws can be magnetic enough to have an effect.
    5.Reset the EKF (command). The EKF usually needs to be reset if any configuration settings is changed.
    6.Check the output of the health data registers (you can graph these). The Accelerometer and Magnetometer will report if they are out of range which tells you something is up.

    #1145
    Mark Fussenbourgh
    Guest

    Yea. It drifts
    What a fuck is this drift always shit fuck

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.